Annons
Nyheter

Fler med magsjuka i Gamleby

Ett 30-tal låg- och mellanstadieelever på en skola i Gamleby i Småland, och nu även ett antal familjemedlemmar till dem, har drabbats av akut magsjuka. Källan har ännu inte spårats.
Gamleby • Publicerad 12 mars 2018

Ytterligare ett halvdussin personer har drabbats av akut magsjuka i småländska Gamleby, där ett 30-tal elever och anställda på en låg- och mellanstadieskola insjuknade med magplågor, diaréer och kräkningsanfall i helgen.

Miljöchefen i Västerviks kommun, Carolina Stalebrant, talar om en "andra våg" av magsjukan som företrädesvis ska ha drabbat familjemedlemmar till de först insjuknade. Källan till utbrottet – eventuellt de hamburgare som serverades i skolmatsalen i fredags – har ännu inte spårats och kommer kanske inte heller att kunna fastställas.

Annons

Carolina Stalebrant säger till TT:

– Smittspårning kan vara mycket komplicerad. Somliga kan ha smittats av vad de ätit, andra genom sina kontakter. Är det fråga om vinterkräksjuka så är den extremt smittsam.

Trots magsjukeutbrottet återupptogs undervisningen på skolan som vanligt på måndagen. De insjuknade uppmanades dock att hålla sig borta i minst 48 timmar.

KB/TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons