Annons
Nyheter

Flera barn bland 13 döda i Philadelphiabrand

Minst 13 människor är döda – sju av dem barn – efter en husbrand i staden Philadelphia i USA, meddelar det lokala brandförsvaret.
Myndigheterna varnar för att siffran kan stiga då totalt 26 personer bodde i huset.
USA • Publicerad 5 januari 2022
Philadelphias räddningstjänst på plats vid det eldhärjade hus där 13 människor, varav flera barn, miste livet på onsdagen.
Philadelphias räddningstjänst på plats vid det eldhärjade hus där 13 människor, varav flera barn, miste livet på onsdagen.Foto: Matt Rourke/AP/TT

Polis och brandförsvar kallades till platsen strax före klockan sju på morgonen under onsdagen och såg då hur lågorna rasade på andra våningen i ett tre våningar högt bostadshus.

Huset, som ligger i stadsdelen Fairmont, var uppdelat i två separata lägenheter med totalt 26 boende. Det är inte känt om någon tagit sig ur huset.

Annons

Två personer uppges vårdas på sjukhus.

Enligt myndigheterna är det den dödligaste enskilda branden på ett sekel i staden.

Det tog 50 minuter innan branden var under kontroll, enligt räddningstjänsten.

– Det här är utan tvekan en av de mest tragiska dagarna i vår stads historia, säger Philadelphias borgmästare Jim Kenney utanför olycksplatsen.

– Det är fruktansvärt att förlora så många barn. Be för dem.

På en presskonferens meddelade myndigheterna att det hade funnits fyra brandvarnare i byggnaden men att ingen av dem fungerade.

Grannar uttryckte sin förtvivlan.

– Jag förstår inte hur fler inte lyckades fly. De kunde ha hoppat ut genom fönstret, säger den 34-årige grannen Dannie McGuire.

Rättad: I en tidigare version av texten förekom felaktiga uppgifter om platsen för branden.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons