Annons
Nyheter

Flera döda i Kina efter regnoväder

Kina • Publicerad 9 augusti 2023
Boende tvättar sina tillhörigheter i en kanal proppfylld med bråte efter översvämningar i Pekings utkanter.
Boende tvättar sina tillhörigheter i en kanal proppfylld med bråte efter översvämningar i Pekings utkanter.Foto: Andy Wong/AP/TT

Dödssiffran efter översvämningarna i Kinas huvudstad Peking har stigit till 33 personer, varav fem räddningsarbetare. Ytterligare 18 personer saknas, meddelade tjänstemän på onsdagen.

Sichuanprovinsen, i sydvästra delarna av landet, har sju dödsfall på onsdagen, rapporterar statliga medier.

Annons

Flera dagar av kraftigt regn har slagit särskilt hårt mot de bergiga områdena i Pekings västra utkanter hårt. 59 000 hem har förstörts och närmare 150 000 bostäder har skadats. Hela 15 000 hektar jordbruksmark har svämmat över, enligt lokala myndigheter.

Det kan ta upp till tre år att reparera skadorna, sade Xia Linmao, Pekings vice borgmästare, på en presskonferens under onsdagen.

I fredags meddelade Kinas statliga krismyndighet att 142 dödsfall och försvinnanden den senaste månaden var till följd av översvämningar eller geologiska katastrofer i landets norra delar.

Samtidigt upplever andra områden i Kina värmeböljor och torka, vilket riskerar att leda till att höstskörden slår fel.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons