Annons
Nyheter

Flera döda i tågolycka i Iran

Ett tiotal passagerare har omkommit och cirka 50 har skadats i en tågolycka i östra Iran. Tillståndet för några av de skadade är kritiskt, enligt statlig iransk tv.
Iran • Publicerad 8 juni 2022
Det är svårt för räddningsarbetare att ta sig till platsen för tågolyckan, som skedde utanför ökenstaden Tabas. Arkivbild.
Det är svårt för räddningsarbetare att ta sig till platsen för tågolyckan, som skedde utanför ökenstaden Tabas. Arkivbild.Foto: Enric Marti/AP/TT

Antalet dödsoffer tros stiga i takt med att lägesbilden klarnar. Fyra av tågets sju vagnar spårade ur i närheten av ökenstaden Tabas, drygt 50 mil sydöst om huvudstaden Teheran. Räddningsarbetare har kommit med ambulanser samt tre helikoptrar, eftersom det är svårt att ta sig till området.

Trafiken i Iran är bland den farligaste i världen. 2016 skedde en tågolycka som dödade tiotals personer, men den värsta olyckan ägde rum 2004 då cirka 320 personer dödades och hundratals fler skadades när ett bränsletåg kraschade. Varje år dödas cirka 17 000 personer på motorvägarna också. Osäkra fordon, trafiklagar som inte följs och undermålig räddningstjänst ses som orsak till de höga olyckssiffrorna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons