Annons
Nyheter

Flera knivhuggna på järnvägsstation i Paris

Sex personer knivhöggs vid en knivattack på den vältrafikerade järnvägsstationen Gare du Nord i Paris, meddelar franska myndigheter.
Den misstänkte gärningsmannen har gripits.
Frankrike • Publicerad 11 januari 2023
En polisbil utanför Gare du Nord i Paris efter dådet på onsdagsmorgonen.
En polisbil utanför Gare du Nord i Paris efter dådet på onsdagsmorgonen.Foto: Michel Euler/AP/TT
Flera personer har skadats vid en knivattack på den vältrafikerade järnvägsstationen Gare du Nord i Paris.
Flera personer har skadats vid en knivattack på den vältrafikerade järnvägsstationen Gare du Nord i Paris.Foto: Johan Hallnäs/TT

Polisen öppnade eld under insatsen på Gare du Nord och gärningsmannen har fått livshotande skador.

Fem av offren ska vara lindrigt skadade medan en fick allvarligare skador, uppgav inrikesminister Gérald Darmanin när han besökte platsen under morgonen. En av de skadade är en polis som höggs i ryggen, men som klarade sig tack vare en skottsäker väst.

Annons

Motivet till dådet, som inträffade klockan 6.42, är inledningsvis inte känt. Händelsen utreds inte som ett terrorbrott.

"En person skadade flera personer under morgonen på Gare du Nord. Han oskadliggjordes snabbt. Tack till polisen för deras effektiva och modiga respons", twittrar Gérald Darmanin.

Området har spärrats av och dådet har lett till stora störningar i tågtrafiken under morgonrusningen, rapporterar franska BFMTV.

Gare du Nord är en av världens största järnvägsstationer och har flest trafikanter i Europa med 700 000 resenärer per dag. Stationen är ett nav för tåg till London och norra Europa.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons