Annons
Nyheter

Flera utredningar efter ammunitionsexplosion

Olyckor • Publicerad 13 maj 2023
Militärpolis på plats efter en explosion i en ammunitionsfabrik i Karlsborg, Nammo Vanäsverken. Arkivbild.
Militärpolis på plats efter en explosion i en ammunitionsfabrik i Karlsborg, Nammo Vanäsverken. Arkivbild.Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Arbetsmiljöverket (AV) ska utreda olyckan på ammunitionsfabriken i Karlsborg i onsdags där en person skadades, rapporterar P4 Skaraborg.

Ett reparationsarbete skulle genomföras när olyckan inträffade, enligt anmälan till AV. Myndigheten ska utreda exakt vad som ledde fram till explosionen. Företaget självt ska göra en granskning som AV ska få ta del av och polisens tekniker kommer också att vara med vid utredningen.

Annons

Även Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ska besöka fabriken. Beroende på vad Arbetsmiljöverket kommer fram till kan MSB:s enhet för hantering av explosiva varor komma att se över ammunitionstillverkarens tillstånd, rapporterar radion.

Personen som skadades i explosionen vårdas fortfarande på sjukhus. Hälsotillståndet beskrivs som stabilt, enligt P4 Skaraborg.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons