Annons
Nyheter

Flygplan kraschade i sjö – en person saknas

Olyckor • Publicerad 12 maj 2020
Räddningstjänsten söker efter en person i vattnet i sjön Öjen i Medelpad. Arkivbild.
Räddningstjänsten söker efter en person i vattnet i sjön Öjen i Medelpad. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Ett mindre flygplan kraschlandade på sjön Öjen söder om Sundsvall på tisdagseftermiddagen. Räddningstjänsten tror att två personer befann sig i planet – en saknas fortfarande och en fördes till sjukhus kraftigt nedkyld.

Ett intensivt sökarbete bedrevs under eftermiddagen och kvällen, och med hjälp av sonar lokaliserade räddningstjänsten någonting på ungefär 13 meters djup. Ännu är personen dock inte återfunnen och polisen har nu tagit över ansvaret för det fortsatta sökandet.

Annons

Flygplanet flyter fortfarande på grund av sina pontoner men är delvis under vatten. Planet väntas kunna bärgas först under onsdagen. Orsaken till att det slagit runt på sjön är oklart.

– Det har inte varit en kontrollerad landning. Planet ligger upp och ned, säger Thomas Hansson, inre befäl vid Medelpads räddningstjänst.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons