Annons
Nyheter

Flygresenärer får vänta på sina biljettpengar

Ekonomi • Publicerad 5 maj 2020
Inställda flygplan på grund av coronapandemin. Många resenärer får inte tillbaka sina biljettpengar i tid. Arkivbild.
Inställda flygplan på grund av coronapandemin. Många resenärer får inte tillbaka sina biljettpengar i tid. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tusentals flygresenärer som drabbats under viruskrisen får inte tillbaka biljettpengar trots att de har rätt till det, rapporterar Svenska Dagbladet.

Mellan den 1 mars och 5 maj har Konsument Europa fått in 613 ärenden med klagomål mot flygbolag. Det är fyra gånger fler jämfört med samma period i fjol.

Annons

Enligt EU-lagstiftning har man rätt att få tillbaka pengarna för en inställd reguljär flygresa inom sju dagar. För en paketresa gäller 14 dagar, vilket är reglerat i paketreselagen. Återbetalningsrätten kvarstår även om flygbolaget erbjuder resenären ombokning (i stället för avbokning).

Flygbranschen är försatt i sin värsta kris i modern tid. Marcus Dahlsten, vd för Transportföretagen, är säker på att flygbolagen gör vad de kan, men att den svåra ekonomiska situationen försenar återbetalningarna.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons