Annons
Nyheter

FN-chefen: Somalia behöver enorm hjälp

Somalia • Publicerad 11 april 2023
Lokala hjälporganisationer förbereder mat åt invånarna i ett läger för internflyktingar i utkanten av Mogadishu, Somalia, i mars. Arkivbild.
Lokala hjälporganisationer förbereder mat åt invånarna i ett läger för internflyktingar i utkanten av Mogadishu, Somalia, i mars. Arkivbild.Foto: Farah Abdi Warsameh/AP/TT

FN:s generalsekreterare António Guterres efterlyser omvärldens stöd för Somalia. Guterres är på besök i landet som drabbats hårt av den värsta torkan på årtionden.

På en gemensam presskonferens med Somalias president Hassan Sheikh Mohamud sade Guterres att landet lider under en svår humanitär kris samtidigt som det är under allvarligt terroristhot.

Annons

– Jag är här för att slå larm om behovet av massivt internationellt stöd, sade Guterres.

Mohamud tackade Guterres för besöket.

– Det här besöket bekräftar att FN till fullo stöder våra planer på att stabilisera landet, sade denne.

Experter bedömer att omkring sex miljoner somalier lever under extremt svåra omständigheter på grund av hunger som har orsakats av torka.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons