Annons
Nyheter

För trångt för resenärerna

Drygt tre år efter invigningen har utvecklingen sprungit ifrån Växjös resecentrum.
I takt med att resenärerna blir allt flera ökar kritiken mot snålt tilltagna utrymmen.
Nu vill fastighetsägaren Jernhusen AB bygga till med 150 kvadratmeter.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2006
Det är svårt att hitta sittplatser i Växjös resecentrum. Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK
Det är svårt att hitta sittplatser i Växjös resecentrum. Foto: PER-ERIK SANDEBÄCKFoto: 

- Det är svårt att dimensionera en fastighet för skilda trafikförhållanden. I förhållande till den förra stationsbyggnaden är det flera sittplatser i resecentrat,

säger Göran Gustavsson på Jernhusen i Växjö.

Annons

Han håller med om att det blir trångt vid trafiktopparna på morgonen och eftermiddagen, speciellt när det blåser och är kallt.

Redan ett år efter invigningen föreslog Göran Gustavsson att resecentrat skulle utökas med 150 kvadratmeter mot den befintliga hissen vid byggnaden.

- Jag tycker att länstrafiken och Växjö kommun borde ta initiativ i frågan. Men som alltid är det ju ekonomin som avgör om planerna går att förverkliga, säger Göran Gustavsson.

Agermark positiv

Ulf Agermark, trafikplaneringschef i Växjö, är inte främmande för att bygga till Växjös resecentrum.

- Resandet har blivit stort och behoven finns. Jag har också sett Jernhusens förslag till utformning av tillbyggnaden. Frågan har inte diskuterats politiskt i Växjö men ett lämpligt forum för diskussioner är resecentrats stationsråd med representanter från tågoperatörerna, Jernhusen, Länstrafiken Kronoberg och Växjö kommun. Önskemålen om en utbyggnad är enligt min åsikt berättigade, säger Ulf Agermark.

Bland de yrkesverksamma inom Växjö resecentrum anser Per-Åke Svensson och Anneli Carlsson på SJ att arbetsmiljön kunde vara bättre.

- Problemet är ytterdörrarna som inte håller ute kyla och blåst. Generellt tycker folk att det är trångt i byggnaden, speciellt vid trafiktoppar under sena eftermiddagen

Berne Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons