Annons
Nyheter

Föräldraprotester i Älghult

Protesterna från Älghultsföräldrarnas om att flytta F-5-klasserna till Alstermo blir allt fler.
Nyheter • Publicerad 12 januari 2006

- Vi har efterlyst ett väl genomarbetat beslutsunderlag, som är ekonomiskt riktigt, pedagogiskt riktigt och med konsekvenserna för samhället, säger föräldrastyrelsens vice ordförande Anna-Lena Gustafsson.

- Vi kan naturligtvis inte stödja det här förslaget, vi kommer att fortsätta kämpa för hela skolan och tills de kan visa något mer hållbart.

Annons

- Vi tycker det här är den bästa lösningen, säger Ing-Britt Davidsson (fp), en av dem i den stratetiska utvecklingsgruppen, som har tagit fram förslaget.

Strategiska utvecklingsgruppen arbetar på uppdrag av kommunfullmäktige med att hitta besparingar åt kommunen. Ing-Britt Davidsson (fp), Leif Hauge (v) och Weiner Bergström (kd) i gruppen ställer sig bakom detta förslag och säger att de velat vända det till något positivt för Älghultsskolans del.

Förslaget som helhet innebär att F-5 från Älghult flyttas till Alstermoskolan i höst. Klasserna 6-9 behålls i Älghult. Klass 6 i Alstermo flyttas till Älghult från och med i höst. Även klass 6 i Lenhovda ska flyttas till Älghult, när detta blir är beroende av när lokaler behövs för F-klassen i Lenhovda som ska integreras i skolan.

Lillian Petrovski
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons