Annons
Nyheter

Föräldrar till utpekade gängbröder får bo kvar

Samhälle • Publicerad 3 februari 2023
Svea hovrätt säger nej till vräkning av ett par med söner som utpekas som kriminella. Arkivbild.
Svea hovrätt säger nej till vräkning av ett par med söner som utpekas som kriminella. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det går inte att säga upp hyreskontraktet för ett föräldrapar med hänvisning till att deras söner har koppling till organiserad brottslighet. Grannar till familjen har upptäckt en termosbomb i trapphuset och fastigheten har beskjutits, men Svea hovrätt säger nej till bostadsbolagets önskan om att få vräka familjen, rapporterar Hem & hyra.

Tidigare har hyresnämnden i Malmö också sagt nej till vräkning och pekat på att det inte finns någonting som tyder på att sönerna själva har begått brott eller stört i hyreshuset eller den nära omgivningen. Svea hovrätt instämmer i resonemanget.

Annons

MKB, Malmös kommunala bostadsbolag, har hävdat att föräldrarna är ansvariga för sönerna, som enligt polisen har koppling till kriminella gäng, och att de därför inte kan bo kvar.

Eftersom Svea hovrätt är sista instans i mål av det här slaget kan domen inte överklagas.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons