Annons
Nyheter

Föräldrarna skriver bok om Kim Wall

Med "Boken om Kim Wall" vill föräldrarna Ingrid och Joachim Wall lägga fokus på det kall och engagemang som drev deras dotter.
Skåne • Publicerad 8 juni 2018

"Det har skrivits 10 000-tals artiklar om det dåd som ändade Kims liv, och om den man som dömts för detta. Nu är det dags att Kim får ta plats, att bilden av henne förändras från ett anonymt brottsoffer till den självständiga och fantastiska yrkespersonen och kvinna hon var", skriver föräldrarna gemensamt i ett pressmeddelande.

Kim Wall hann under sin karriär göra flera reportage från olika delar av världen där hon skildrade alltifrån kärnvapenprov till hipsterskägg. I augusti 2017 gav hon sig iväg för att göra ett frilansuppdrag om en ubåt i Köpenhamn. Men det hela slutade i stället för att hon föll offer för ett brott som har kommit att bli ett av de mest uppmärksammade fallen under 2000-talet.

Annons

I april i år dömdes ubåtsägaren Peter Madsen till livstids fängelse för mord.

Boken ges ut av Alberts Bonniers förlag och släpps 9 november.

TT

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons