Annons
Nyheter

Förlust för Park Event – bolagets revisor riktar hård kritik mot verksamheten

Det är kärvt att bedriva verksamhet i Växjö Folkets park. På en omsättning av cirka 5,2 miljoner kronor gjorde bolaget Park Event i Sverige AB, under det verksamhetsår som gick ut den 31 augusti 2003, en förlust på 811 000 kronor.
Nyheter • Publicerad 30 april 2004

Dessutom riktar bolagets revisor hård kritik mot verksamheten och avstyrker att bolagsstämman, som hölls den 30 mars i år, beviljar styrelsens ledamöter ansvarsfrihet för räkenskapsåret.

- Vi har agerat för att rätta till de brister som påtalas i revisionsberättelsen. Verksamheten rullar på och för i år ser det ganska bra ut. Vi har också ett nytt projekt på gång. Men med facit i hand kan jag säga att vi tog över vid den sämsta tidpunkten. Lågkonjunkturen har gett stora negativa effekter inom krogbranschen, säger Per-Anders Karlsson på Park Event.

Annons

Christer Asplund, godkänd revisor på Tönnerviks Revision i Växjö, riktar flera skarpa anmärkningar mot bolagets årsredovisning.

Bristande kassahantering

Bolaget har väsentliga brister i den interna kontrollen och eftersläpning i bokföringen.

Bristerna har främst bestått av bristande kassahantering.

Bolagets eget kapital är förbrukat. Någon kontrollbalansräkning har inte upprättats.

Bolaget har inte redovisat och betalt mervärdesskatt, avdragen skatt eller sociala avgifter i rätt ordning.

Bolaget redovisar värde av hyresrätt om 96 000 kronor. Någon verifiering av värdet har inte kunnat ske.

Bolaget redovisar en kontantkassa om 212 537 kronor. Beloppet är väsentligt och fråga om förbjudet lån kan uppkomma.

Ger ingen rättvisande bild

Med anledning av de bristerna skriver Christer Asplund att han inte kan säga att årsredovisningen har upprättats i enlighet med årsredovisningslagen och därmed ger en rättvisande bild av bolagets resultat och ställning.

Annons

Därför avstyrker Christer Asplund att bolagsstämman fastställer resultaträkningen och balansräkningen samt behandlar förlusten enligt förslaget i förvaltningsberättelsen.

Som avslutning skriver Christer Asplund att bristerna är väsentliga och har åsamkat bolaget skada, varför han också avstyrker att bolagsstämman beviljar styrelsens ledamöter ansvarsfrihet för räkenskapsåret.

Svårt att betala skatter

Under årets första kvartal har Park Event, med totalt sex anställda, även haft svårigheter att betala skatter och avgifter.

Den aktuella skulden hos kronofogdemyndigheten, 114 528 kronor, skulle ha varit betald den 26 april.

I nuläget vidtar kronofogdemyndigheten inga vidare åtgärder eftersom bolaget har meddelat att beloppet kommer att betalas in under nästa vecka.

Berne Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons