Annons
Nyheter

Förrymd dubbelmördare kan ha flugit till Oslo

En dubbelmördare som är på rymmen i Norge verkar ha tagit flyget från Trondheim till Oslo.
Norge • Publicerad 2 juni 2022
Norsk polis jagar en dubbelmördare som har rymt. Arkivbild.
Norsk polis jagar en dubbelmördare som har rymt. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Stig Millehaugen, 53, rymde i samband med en obevakad permission på onsdagen, då han inte dök upp igen vid avtalad tid. Polisen bedömer att han förmodligen gick ombord på ett flygplan och reste till Oslos flygplats Gardermoen, varpå han tog flygtåget in till huvudstaden.

"Det är också viktigt att understryka att vi fortsatt arbetar utifrån flera hypoteser när det gäller den efterlystes rörelse", säger Trøndelagspolisen Bente Bøklepp i ett pressutskick.

Annons

Rikslarm har utfärdats i Norge och Millehaugen efterlyses också via Interpol. Den norska polisen har släppt övervakningsbilder på rymlingen. Det har skett minst en stor polisinsats i Osloområdet inom ramen för jakten, men den gav inget resultat.

Stig Millehaugen dömdes till 21 års fängelse 2012, för att ha skjutit ihjäl en man som pekats ut som gängledare. Han har spenderat större delen av sitt vuxna liv i fängelse och dömdes bland annat till ett långt straff efter att han mördade en fängelsevakt vid ett rymningsförsök 1992. Den gången tvingade han en annan fängelsevakt att skjutsa honom till Oslo.

Norsk polis kontaktade sina svenska kollegor på onsdagen, varpå alla svenska polisregioner fick information om rymningen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons