Annons
Nyheter

Förrymd norsk dubbelmördare söktes i Sverige

En dubbelmördare som rymt i Norge blev under natten till fredagen eftersökt av svensk polis i norra Bohuslän.
Brott • Publicerad 3 juni 2022
Svensk polis letade under natten efter en förrymd norsk dubbelmördare, i ett hus nära gränsen i Bohuslän. Arkivbild.
Svensk polis letade under natten efter en förrymd norsk dubbelmördare, i ett hus nära gränsen i Bohuslän. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Stig Millehaugen, 53, har dömts för två mord vid olika tillfällen, det senaste för tio år sedan. I onsdags återvände han inte till fängelset i tid, efter en obevakad permission.

Polisen i Norge tror att Millehaugen tog ett flyg från Trondheim till Oslo. Där har en stor insats gjorts för att hitta honom – men utan resultat.

Annons

På natten till fredagen slog svensk polis till vid ett hus i Bohuslän, inte långt från gränsen till Norge.

En person på platsen nekar dock till kännedom om var Millehaugen befinner sig, när GP frågar.

Den förrymde mannen är internationellt efterlyst. Alla svenska polisregioner har fått information om Millehaugen. Sökandet efter honom leds dock av polisen i Norge.

Både norsk och svensk polis uppmanar allmänheten att inte närma sig den eftersökte mannen, om man tror sig se honom. I stället bör man ringa 112 till SOS Alarm.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons