Annons
Nyheter

"Försäkringskassan tror väl att jag ljuger"

Finns det ingen som vill ta ansvar för helheten? undrar Samir Ekstrand.
Nyheter • Publicerad 21 januari 2006

På arbetsförmedlingen, dit han hade kallats i går, tyckte man att det var ett solklart ärende för det samarbetsprojekt kring rehabilitering som finns mellan förmedlingen och försäkringskassan. Men det måste vara försäkringskassan som initierar det.

- Det hade jag välkomnat.

Annons

Det kanske hade lett till någon annan bra lösning. Men ingen har tagit initiativ till det.

Ingen tycks våga hos myndigheterna.

- Försäkringskassan tror väl att jag ljuger, antar jag. Eftersom jag gifte mig i förfjol tror de väl det kanske, vad vet jag? säger Samir, som annars har svårt att förstå varför kassan stoppar ärendet.

Besviken

Men egentligen är han besviken på alla instanser:

- Ingen tar ansvar för helheten. Försäkringskassan vill nog pressa mig att gå till arbetsförmedlingen och söka jobb så att de kan bli av med mig. En utredning hos Rygginstitutet kostar pengar. Inte ens facket, Metall, har varit till hjälp utan rekommenderat mig att gå till socialen.

På försäkringskassan säger Samirs handläggare att man där inte kan göra någonting förrän man fått ett LoH-intyg från läkaren.

Vilket läkaren inte vill göra utan en ny utredning.

Och så vidare ...

Robert Owen
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons