Annons
Nyheter

Försäljningen av elbilar ökar

Elbilar • Publicerad 5 november 2020
Var tionde ny bil som säljs inom EU är nu laddbar. Arkivbild.
Var tionde ny bil som säljs inom EU är nu laddbar. Arkivbild.Foto: Henrik Skolt/NTB/TT

Var tionde ny bil som säljs inom EU är nu laddbar.

Den starka tillväxten beror på subventioner som olika länder beslutat om under coronakrisen, skriver branschorganisationen ACEA i ett pressmeddelande.

Annons

Försäljningen av elbilar ökar inom EU. Under det tredje kvartalet 2020 var 9,9 procent av alla nya bilar som registrerades laddningsbara. Det är en ökning från 3,0 procent samma kvartal i fjol.

Många länder har under coronakrisen infört subventioner på laddningsbara bilar för att stimulera ekonomin. Sammanlagt under perioden registrerades 273 809 nya laddningsbara bilar.

Samtidigt tappar de traditionella bilarna mark. Andelen nyregistrerade bensin och dieselbilar under perioden juli till september minskade från 88,6 procent 2019 till 75,4 procent 2020.

Samtidigt minskar också efterfrågan på bensin. Under tredje kvartalet har försäljningen minskat med 24,3 procent. Alla marknader inom EU såg en minskad efterfrågan, förutom Cypern.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons