Annons
Nyheter

Återhämtning på asiatiska börser

Börs • Publicerad 15 maj 2020
Asiens börser har haft en tuff vecka. Arkivbild.
Asiens börser har haft en tuff vecka. Arkivbild.Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Asiens börser avslutar handelsveckan med en viss återhämtning, i linje med en tvär vändning uppåt i den avslutande handeln på Wall Street i torsdags.

Tokyobörsens Nikkei 225-index gick upp 0,6 procent, medan det bredare Topix-index steg 0,5 procent.

Annons

Taiwanbörsen steg samtidigt 0,3 procent.

Seoulbörsens Kospi-index låg i den avslutande handeln på en uppgång på 0,2 procent. Samtidigt hade Shanghaibörsen stigit 0,1 procent och Hongkongbörsens Hang Seng-index gått upp 0,2 procent.

Börshandeln präglades av osäkerhet till följd av nya tecken på att relationen mellan Trumpregeringen och Kina är på väg att försämras.

På uppsidan kom dock oväntat positiva aprilsiffror från Kinas industri, som visar att världens näst största ekonomi är på väg att återhämta sig från coronachocken under första kvartalet.

Kinas industriproduktion steg 3,9 procent i årstakt i april, mot en väntad ökning på 1,5 procent. Detaljhandeln i Kina var dock fortsatt svag i april.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons