Annons
Nyheter

Förslag: Fri rörlighet i Italien från juni

Italien • Publicerad 15 maj 2020
Snart kan italienarna få resa fritt igen. Det framgår dock inte om det gäller resor med gondol – som på bilden från Venedig. Arkivbild.
Snart kan italienarna få resa fritt igen. Det framgår dock inte om det gäller resor med gondol – som på bilden från Venedig. Arkivbild.Foto: Anteo Marinoni/AP/TT

Italienarna kommer att kunna resa fritt i landet efter den 3 juni. Det framgår av ett beslutsförslag som nyhetsbyrån Reuters har tagit del av. I förslaget, som fortfarande kan ändras innan det godkänns, står det också att alla resor inom separata regioner kommer att tillåtas från den 18 maj.

Italien införde omfattande restriktioner i mars för att bromsa spridningen av coronaviruset. Men nu har landet börjat ta små steg på vägen tillbaka mot det normala – bland annat drivna av viljan att få i gång ekonomin igen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons