Annons
Nyheter

Fortkörning när sportbilslopp startade

Trafik • Publicerad 1 juni 2022
Tre deltagare i ett sportbilslopp stoppades av polisen i Örebro län. En av förarna uppmättes köra i cirka 155 kilometer i timmen. Arkivbild.
Tre deltagare i ett sportbilslopp stoppades av polisen i Örebro län. En av förarna uppmättes köra i cirka 155 kilometer i timmen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två bilar i ett lopp för sportbilar på allmän väg stoppades av polisen när de kördes i mer än 140 kilometer i timmen genom Örebro län. En norrman som körde i cirka 155 kilometer i timmen får betala 4 000 kronor i böter, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

De två mest fartglada förarna, som båda är utländska medborgare, fick sina körkort omhändertagna av polisen. Båda fick dock ett medgivande för fortsatt färd i 48 timmar.

Annons

En tredje deltagare, som körde i 136 kilometer i timmen, bötfälldes men fick behålla körkortet.

Fordonen deltar i Euro rally, ett lopp för sportbilar, veteranbilar och andra exklusiva bilar, som körs från Karlstad till Warszawa. Loppet startade i Karlstad på onsdagen.

Omkring 150 bilar deltar i loppet. De väntas anlända till Warszawa på lördag.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons