Annons
Nyheter

Börsen skakade av sig dyster inflationssiffra

Trots att inflationen i euroområdet var högre än väntat stängde Stockholmsbörsens breda OMXS-index på oförändrad nivå.
I Europa lyfte ledande börser.
Börs • Publicerad 2 mars 2023
Stockholmsbörsen återhämtade sig från förmiddagens inflationssiffror. Arkivbild.
Stockholmsbörsen återhämtade sig från förmiddagens inflationssiffror. Arkivbild.Foto: Erik Simander / TT

När inflationssiffrorna släpptes vände börserna i Europa initialt nedåt, men hade redan vid lunchtid återhämtat sig.

Bland börsens tungviktare var hygienkoncernen Essity i topp, plus 2,0 procent. Därefter följde kullagertillverkaren SKF och telekombolaget Telia, upp 1,9 respektive 1,1 procent.

Annons

I andra änden märks medicinteknikbolaget Getinge, minus 2,8 procent, gruvbolaget Boliden, ned 2,5 procent och värmebolaget Nibe som backade 2,0 procent.

Samtliga ledande börsindex i Europa steg under torsdagens handel. FTSE100-index i London gick upp 0,4 procent, CAC40-index i Paris ökade 0,7 procent och DAX-index i Frankfurt stängde på plus 0,2 procent.

Prisförändringarna på årsbasis i euroländerna landade i februari på 8,5 procent, ned från 8,6 procent i januari. En minskning, men inte lika stor som ekonomerna hade räknat med. De förväntade sig en minskning till 8,3 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons