Annons
Nyheter

Fortsatt surt på börsen – SBB föll

Stockholmsbörsen backar på tisdagen efter den tröga måndagen. Det breda indexet stängde på minus 0,7 procent. Utvecklingen såg liknande ut på de större europeiska börserna.
Börs • Publicerad 8 augusti 2023
Stockholmsbörsen i Frihamnen. Arkivbild.
Stockholmsbörsen i Frihamnen. Arkivbild.Foto: Tim Aro/SvD/TT

Krisande fastighetsbolaget SBB backade mest på OMXS30-indexet över de mest omsatta bolagen, och föll med 4,7 procent. Tappet kom efter att det på måndagskvällen uppdagades att bolaget ändrat i sin kvartalsrapport utan att meddela marknaden.

Endast tre OMXS30-bolag hade gröna siffror vid stängning.

Annons

Läkemedelsjätten Astra Zeneca steg mest på indexet med sina 2,2 procent. Även mätteknikbolaget Hexagon och verkstadsbolaget Nibe låg på plussidan, med 0,4 respektive 0,3 procent.

I övrigt följde prylkedjan Clas Ohlson upp måndagens rusning, till följd av oväntat fina försäljningssiffror, med att öka 2,8 procent.

Utvecklingen ligger i linje med de ledande Europabörserna. Londonbörsens FTSE 100-index sjönk 0,4 procent, Parisbörsens CAC 40-index tappade 0,7 procent och Frankfurtbörsen DAX-index backade 1,1 procent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons