Annons
Nyheter

Fortsatta skyfall i översvämmat Australien

Invånare i redan översvämningsdrabbade delar av Australien uppmanas att fortsätta vara redo att lämna sina hem då skyfallen spås fortsätta i helgen.
Australien • Publicerad 4 mars 2022
Ett översvämmat Londonderry i utkanten av Sydneyområdet.
Ett översvämmat Londonderry i utkanten av Sydneyområdet.Foto: Rick Rycroft/AP/TT

En man i 50-årsåldern hittades död sent på torsdagen, lokal tid, i landets tredje största stad Brisbane. Därmed har tio personer mist livet i översvämningarna i delstaten Queensland.

– Alla dessa dödsfall är översvämningsrelaterade. Några helt oväntade då vattnet har stigit väldigt väldigt snabbt i områden som vi inte är vana vid, säger Queenslands polischef Katarina Carroll vid en presskonferens.

Annons

I granndelstaten New South Wales rapporteras att fem personer har omkommit, även om översvämningarna där inte blivit lika omfattande som man hade befarat med mindre nederbörd än vad prognoser visat under de senaste dagarna.

Men ännu kan invånarna på Australiens sydöstra kust inte riktigt pusta ut. Landets vädermyndighet BOM varnar för fortsatta skyfall och åskoväder i helgen.

– Så under de närmaste dagarna när det kommer mer skyfall och stormar, var uppmärksam på översvämningar, var medveten om dina förutsättningar, uppmanar Katarina Carroll invånarna i Queensland.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons