GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fraktfartyg med gödningsmedel på grund

TT-Ritzau • Publicerad 18 oktober 2021
Fartyget som gått på grund är lastat med gödningsmedel.
Fartyget som gått på grund är lastat med gödningsmedel.Foto: Presse-fotos.dk

Ett 88 meter långt holländskt fraktfartyg har gått på grund utanför Bornholm, rapporterar den danska nyhetsbyrån Ritzau. Fartyget, som enligt polisen sitter ordentligt fast, är lastat med gödningsmedel, men det ska enligt dansk polis inte finnas någon risk för läckage.

Olyckan inträffade vid halv fyra-tiden natten till måndag, då fartyget var på väg från Antwerpen i Belgien till Tallinn i Estland.

Grundstötningen har skett utanför samhället Sorthat Muleby på västra sidan av ön, som ligger bara några mil från Sveriges sydkust.

Inga personer ska ha skadats vid olyckan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.