Annons
Nyheter

Från noll till 30 anställda på tre år

På tre år har hennes företag vuxit från noll till 30 anställda.
För Lena Svensson, ägare till Smakbiten Syd AB i Alvesta, blev satsningen på varudemonstrationer och butiksservice en jättesuccé.
På tisdagskvällen fick hon ta emot Nyföretagarcentrum i Kronobergs pris som Årets Nyföretagare i Kronoberg.
Nyheter • Publicerad 21 april 2004
Lena Svensson, ägare till Smakbiten Syd AB, fick på tisdagskvällen ta emot utmärkelsen Årets Nyföretagare i Kronoberg. Foto: Lars-Göran Rydqvist
Lena Svensson, ägare till Smakbiten Syd AB, fick på tisdagskvällen ta emot utmärkelsen Årets Nyföretagare i Kronoberg. Foto: Lars-Göran RydqvistFoto: 

- Allt har gått över förväntan. Jag kunde aldrig drömma om att företaget skulle få en sådan utveckling, säger Lena Svensson.

Hon fick sin företagsidé när grannen Birgit Flood frågade om Lena Svensson ville hjälpa henne med en varudemonstration i en butik.

Annons

Alla blev nöjda och Lena Svensson fick ännu flera förfrågningar. Hon bestämde sig för att bli egenföretagare och räknade med att jobba helt i egen regi.

- Men det dröjde faktiskt inte mer än tre veckor förrän jag gjorde min första anställning. Sedan har det bara rullat på, plötsligt var vi 20 och nu är vi 30, säger Lena Svensson.

Hennes personal jobbar två-tre dagar i veckan och finns i butiker i Växjö, Alvesta, Blekinge, Jönköping och Kalmar.

- Jag tackar mina anställda för allt. Utan dem hade jag aldrig fått ta emot det här priset, säger Lena Svensson.

Hennes fasta punkt professionellt och privat är familjens villa på Mältarevägen i Alvesta.

- Jag har kontoret i bostaden. Det fungerar alldeles utmärkt, eftersom våra arbetsplatser finns ute i butikerna, säger Lena Svensson.

I sitt tacktal inför 60-talet småföretagare i företaget SPCS lokaler i Växjö antydde Lena Svensson att det nog fick stanna vid 30 anställda i hennes snabbväxande företag.

Men helt säker var inte Årets Nyföretagare som i så hög grad har bidragit till att skapa ännu flera jobb i Alvesta.

Berne Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons