Annons
Nyheter

Frias från bombplan – men fälls för vapenbrott

Brott • Publicerad 7 juni 2022
En man som greps vid ett tillslag av Säpo frias av Skaraborgs tingsrätt från anklagelsen om förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

En 25-årig man i Västergötland, som har åtalats för en rad brott, frias av Skaraborgs tingsrätt från anklagelsen om förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse. Däremot döms mannen av tingsrätten för bland annat grovt vapenbrott, förberedelse till grovt vapenbrott samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Den åtalade ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning innan straffet bestäms.

Annons

Åklagaren hävdar att 25-åringen planerade att åstadkomma en explosion för att skada människor. Men tingsrätten dömer honom alltså inte för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse.

25-åringen greps i början av november vid ett tillslag av Säkerhetspolisen. Enligt åklagaren har han haft ett högerextremistiskt, våldsbejakande motiv för sitt agerande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons