Annons
Nyheter

Frösekebo överklagar eldningsförbud

Nyheter • Publicerad 1 juni 2006

Den fastighetsägare i Fröseke, som kommunen förbjudit att elda med ved, har nu överklagat beslutet till Länsstyrelsen.

Politikerna i miljö- och hälsoskyddsnämnden har bestämt att fastighetsägaren ska förbjudas elda med ved från och med den 1 juni. Eldar han med ved efter det datumet riskerar han att få betala ett vite på 150 000 kronor.

Annons

Miljö- och hälsoskyddsnämnden har det senaste året haft många kontakter med fastighetsägaren och tog tidigare ett beslut om att han var tvungen att ha torr ved om han skulle få fortsätta elda.

Vid sju inspektioner sedan i december kunde dock nämnden se att veden han eldar med förvaras utomhus och för det mesta utan presenningtäckning.

Fastighetsägaren anmärker också på att kommunen krävt att han gräver bort källargrunden till det hus som brann förra året. Han anser inte att det är en ruin utan ett källarförråd, där han för vörigt har en värmepanna som värmer närliggande fastigheter.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons