Annons
Nyheter

Frun ville skiljas – mannen sköt hela familjen

En man i den amerikanska delstaten Utah sköt ihjäl sina fem barn, sin fru och sin svärmor. Därefter tog han sitt eget liv.
USA • Publicerad 6 januari 2023
Alecia Jones och hennes dotter Brooklyn lämnar ett gosedjur utanför det hem i Enoch där en man dödade samtliga sina familjemedlemmar.
Alecia Jones och hennes dotter Brooklyn lämnar ett gosedjur utanför det hem i Enoch där en man dödade samtliga sina familjemedlemmar.Foto: Laura Seitz/AP/TT

De fem barnen och tre vuxna hittades döda i sitt hem i Utahsamhället Enoch på onsdagskvällen. Nu står det klart att mannen i familjen låg bakom massmordet, som skedde två veckor efter att hans fru enligt myndigheterna ansökt om skilsmässa.

Under en presskonferens säger polischefen Jackson Ames att polisen tidigare utrett den 42-årige mannen och hans familj, rapporterar The Guardian. Det är dock oklart vad det handlade om.

Annons

Enoch, beläget halvvägs mellan Salt Lake City och Las Vegas, har en befolkning som övervägande består av stora familjer tillhörande Jesu Kristi kyrka av sista dagars heliga, mer känd som mormonkyrkan. Den dödade familjen, med barn i åldrarna 4 till 17, tillhörde också kyrkan.

Massmord av familjer har blivit allt vanligare i USA. 2022 inträffade 17 fall där hela familjer dödades av närstående. I merparten av fallen begick gärningspersonerna självmord i samband med dåden.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons