Annons
Nyheter

FTX-grundaren nekar till anklagelserna

Ekonomi • Publicerad 3 januari 2023
FTX:s grundare Sam Bankman-Fried anlände på tisdagen till rättegången i Manhattans federala domstol.
FTX:s grundare Sam Bankman-Fried anlände på tisdagen till rättegången i Manhattans federala domstol.Foto: Craig Ruttle/AP/TT

Den kollapsade kryptobörsen FTX:s grundare Sam Bankman-Fried ställdes inför rätta i USA på tisdagen. Han förklarade sig icke skyldig till anklagelserna om bedrägeri och penningtvätt.

Bankman-Fried greps i Bahamas och utlämnades till USA i mitten av december. Efter en första kort domstolsförhandling i New York släpptes han i väntan på rättegång mot en borgenssumma på motsvarande 2,6 miljarder kronor.

Annons

På tisdagen framträdde han i Manhattans federala domstol. Bankman-Fried hävdade att han är oskyldig. Han nekade till alla anklagelser, bland annat att han ska ha dolt företagets problem för allmänheten och investerare och därmed spelat en central roll i FTX:s snabba kollaps.

Efteråt meddelade domaren att rättegången preliminärt kommer att hållas den 2 oktober, men att den kan komma att flyttas en dag eller två, framåt eller bakåt.

Två medarbetare till Bankman-Fried har tidigare erkänt sig skyldiga till anklagelser om bedrägeri. De samarbetar med åklagaren och är nu fria mot borgen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons