Annons
Nyheter

Fullsatt när Rävemålas byahus invigdes

Det verkade nästan som om folk hade gått man ur huse för att vara med om när byahuset Valvet i Rävemåla invigdes. Sittplatserna i sporthallen räckte inte till och många åskådare fick slå sig ner på golvet eller stå längs väggarna.
Nyheter • Publicerad 19 april 2004

Byahuset och sporthallen invigdes av landshövding Lars-Åke Lagrell som till skillnad från alla gånger han har fått klippa band, i stället fick knyta ihop flera blågula band.

- Det gör vi för att manifestera sammanhållningen i bygden, berättade Sören Carlsson, ordförande i Älmeboda byahus/ekonomiska förening.

Annons

Knöt ihop byn

Banden drogs från sporthallens alla hörn in mot mitten av hallen av företrädare för föreningar, företag, skolor, med flera.

Där fick landshövdingen försöka knyta samman alla ändar som till slut firades upp i taket under fanfar och allmänt jubel.

Lars-Åke Lagrell ansåg i sitt anförande att en invigning var en företeelse som tillför en bygd något positivt. Det var en motvikt mot utflyttning och pekade på att länet har den lägsta arbetslösheten, det bästa hälsotalet och dessutom är den landsdel, jämte Halland, där människorna lever längst.

Under de 20 år som han varit borta från länet hade mycket ändrat sig, menade Lars-Åke Lagrell. Företagarna hade blivit mycket aktivare samtidigt som byalag, sockenråd och samhällsföreningar hade växt upp. Det var tecken som han tyckte var glädjande.

Folkmusik och matcher

Invigningen inleddes med musik av folkmusikgruppen Sklep från Tingsryd. Dessutom blev det mixade fotbolls- och innebandymatcher.

Lars-Åke Lagrell, med ett sportsligt förflutet, dömde fotbollsmatchen.

Hans Berg visade ett bildspel över Byahusets tillkomst.

Därefter följde en gymnastikuppvisning där personer i olika åldrar deltog. Dessutom framfördes en teatertablå av ett gäng teateramatörer.

Marion Jonsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons