Annons
Nyheter

Fusk inom studieförbunden utreds

Utbildning • Publicerad 9 juni 2022
Utbildningsminister Anna Ekström (S) tillsätter en utredning om hur skattemedel används inom folkbildningen. Arkivbild
Utbildningsminister Anna Ekström (S) tillsätter en utredning om hur skattemedel används inom folkbildningen. ArkivbildFoto: Marko Säävälä/TT

Utbildningsminister Anna Ekström (S) tillsätter en utredning om verksamheten inom folkhögskolor och studieförbund. Bland annat ska man se över folkbildningens mål och hur kontrollen över de delar av verksamheten som stöds med skattemedel kan effektiviseras.

– Vi har sett fall av fusk och felaktigheter uppmärksammas inom folkbildning, framförallt inom studieförbunden, säger Anna Ekström vid en presskonferens på torsdagen.

Annons

– Jag kan inte nog betona att fusk inte hör hemma inom folkbildning. Varenda krona vi ger ska gå till bildning, utbildning och kultur. Det ska vara ordning och reda, säger hon.

För att stävja fusk och säkerställa att folkbildningen styrs effektivt utses Christer Nylander (L) till utredare. Han ska bland annat se över hur uppföljning, kontroll och granskning av folkbildningen säkerställs. Utredningen ska presenteras i februari 2024.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons