Annons
Nyheter

Fyra anhållna för blåljussabotage i Örebro

Brott • Publicerad 14 juni 2022
Fyra pojkar har anhållits misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet i Örebro i påskas. Arkivbild.Foto: Kicki Nilsson/TT

Fyra pojkar har anhållits, på sannolika skäl misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet under upploppen i Sveaparken i Örebro på långfredagen.

Samtliga anhållna är under 18 år, skriver polisen på sin hemsida.

Annons

Totalt har nu 15 personer frihetsberövats misstänkta för grovt sabotage mot blåljusverksamhet i Örebro under händelserna. Elva av dem är sedan tidigare häktade, varav fyra personer har åtalats.

"Vi har ett fortsatt gott utredningsläge och arbetar vidare med att identifiera fler personer som deltagit i upploppet i Sveaparken. Vi kommer fortsätta att anhålla och lagföra dessa individer allt eftersom utredningsarbetet fortskrider, säger Emelie Bodegrim, kommenderingschef i Polisregion Bergslagen enligt hemsidan.

Oroligheter på flera håll i landet startade sedan Rasmus Paludan, partiledare för det danska högerextrema partiet Stram kurs, under sin "valturné" i Sverige bränt koraner.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons