Annons
Nyheter

Fyra åtalas misstänkta för mord

Brott • Publicerad 9 augusti 2023
Åtal väcktes på onsdagen mot fyra personer misstänkta för att ha mördat en man i 20-årsåldern i Västerås i slutet av förra året. Arkivbild.
Åtal väcktes på onsdagen mot fyra personer misstänkta för att ha mördat en man i 20-årsåldern i Västerås i slutet av förra året. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Åklagare har i dag onsdag väckt åtal mot fyra personer som misstänks för att ha mördat en 20-årig man utomhus i ett bostadsområde i Västerås i november förra året. Två av de häktade är under 18 år och de andra två är mellan 18 och 21 år.

Samtliga fyra åtalas för mord och medhjälp till mord. Tre av personerna åtalas även för grovt vapenbrott eftersom de enligt åklagaren har hanterat mordvapnet före skjutningen.

Annons

"Jag anser att bevisläget är gott", uppger åklagare Karolin Hellsberg i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten i Västerås.

Samtliga åtalade förnekar dock brott och tingsrätten ska nu göra sin prövning av bevisningen.

Rättegången inleds den 22 augusti i Västmanlands tingsrätt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons