Annons
Nyheter

Fyra nya bilbränder i natt

Under loppet av en halvtimme sattes två bilar i brand i Västra Frölunda natten till onsdagen – ett dygn efter massbränningen i samma område.
Publicerad 15 augusti 2018

Enligt uppgift till TT har vittnen sett två ynglingar tända eld på en bil och sedan springa från platsen.

Bränderna i Västra Frölunda var även denna gång bara ett stenkast från bostadshus.

Annons

– Bilarna ligger precis intill stora hyreskomplex och det förelåg stor spridningsrisk, särskilt till andra bilar, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Ytterligare två bränder inträffade i regionen sent på tisdagskvällen. Strax före 23.30 sattes en bil i brand i Mölndal utanför Göteborg.

Bara minuter senare gick larmet igen, den här gången en bilbrand på Norrby i Borås.

– Det är samma tillvägagångssätt som de tidigare bränderna, man har slängt något på bilarna och så har de börjat brinna, säger Johan Ljung.

Det är dock oklart om bränderna har något samband med massbränningen av bilar under måndagskvällen i Trollhättan och Göteborg.

– Det är bara en bil på varje ställe och känns mer random, men det är svårt att säga om det rör sig om samma gäng. Det är tyvärr inte helt ovanligt med bilbränder, säger Johan Ljung.

Flera vittnen finns och polisen samlar nu in uppgifter på plats.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons