Annons
Nyheter

Gasellvinnare prisar valfrihetslag

Linné omsorg har rört sig snabbt framåt. Som en gasell. Under onsdagen prisades företaget på Dagens industris gasellfest i Jönköping.
Växjö • Publicerad 25 oktober 2017
”Jag hoppas att det är vårt goda arbete som har gjort att vi har vuxit så snabbt. Det är tack vare Lov-lagen vi kan göra det vi gör i dag”, säger Linné omsorgs delägare José Navarro.
”Jag hoppas att det är vårt goda arbete som har gjort att vi har vuxit så snabbt. Det är tack vare Lov-lagen vi kan göra det vi gör i dag”, säger Linné omsorgs delägare José Navarro.Foto: Per Sandeback

Linné omsorg, vinnare i Kronobergs län, klarar kriterierna för gasellföretag med råge. Bolaget som marknadsför sig som Linné hemvård har vuxit med 680 procent mellan 2013 och 2016.

– Målet har alltid varit att vi ville växa, men det kom av sig själv. Vi har inte haft någon större marknadsföring där vi har pushat ut oss utan vi har låtit kommunen sköta det, säger José Navarro som grundade företaget 2012 tillsammans med Valentin Csongor Konyas.

Annons

Avtalet med Växjö kommun som en av sju privata utförare av hemtjänst enligt, Lov, lagen om valfrihetssystem, blev avgörande.

– Jag hoppas att det är vårt goda arbete som har gjort att vi har vuxit så snabbt. Det är tack vare Lov-lagen vi kan göra det vi gör i dag.

Företaget utför också hushållsnära tjänster, men de utgör bara en liten del av omsättningen som 2016 uppgick till 18 miljoner kronor.

– Det har mer varit som en tilläggstjänst, säger José Navarro, som själv är undersköterska och har jobbat i kommunal hemvård.

Valentin Csongor Konyas hoppade av efter några år och har ersatts som delägare av George Oguz och Jean-Claude Garabedian.

Företaget redovisade 46 anställda 2016. Det finns nu också i Ljungby och har planer på att växa till Kalmar och Norrköping.

– För mig personligen betyder priset ett erkännande för något jag har gjort. Annars fortsätter vardagen och byggandet på det vi sysslar med, säger José Navarro.

Johan PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons