Annons
Nyheter

Räddningstjänsten sköt sönder gasflaska

Räddningstjänsten beslutade under torsdagen att skjuta hål i två gasflaskor som riskerade att explodera efter en brand utanför Falun.
Insatsen gick väl och den tidigare avspärrade riksväg 69 har nu åter öppnats för trafik.
Brand • Publicerad 4 augusti 2022
En brand bröt ut i ett gasollager. Arkivbild.Foto: Amir Nabizadeh/TT

Det rådde under torsdagen fortsatt explosionsrisk i det gasollager utanför Falun som började brinna i tisdags. Avspärrningar var utsatta på 300 meters avstånd och delar av riksväg 69, mellan Falun och Hedemora, var under förmiddagen avstängd.

Under torsdagen undersöktes anläggningen med drönare för att se om flaskor med explosionsrisk fanns kvar på området, varpå två flaskor acetylen upptäcktes.

Annons

Räddningstjänsten valde att skjuta hål i flaskorna för att undvika en eventuell explosion. Planen gick väl och riksväg 69 kunde öppnas för trafik vid 12.00-tiden.

– Det är som ett vanligt jaktgevär som man skjuter med för att avlasta trycket i flaskorna så att gasen i dem brinner upp, sade Erik Kardell, larmbefäl vid räddningstjänsten Dala Mitt strax före skjutinsatsen.

Räddningstjänsten kunde lämna brandplatsen – som fortsatt är avspärrad – vid 14-tiden.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons