Annons
Nyheter

Gav dottern abortpiller – döms till fängelse

USA • Publicerad 23 september 2023
En 42-årig kvinna döms till två års fängelse för att ha införskaffat abortpiller till sin dotter. Arkivbild.
En 42-årig kvinna döms till två års fängelse för att ha införskaffat abortpiller till sin dotter. Arkivbild.Foto: Charlie Riedel/AP/TT

En kvinna i den amerikanska delstaten Nebraska har dömts till två års fängelse efter att ha hjälpt sin dotter få tag i abortpiller.

Kvinnan ska ha beställt pillren via nätet och gett dem till sin då 17-åriga dotter som var i tredje trimestern av sin graviditet.

Annons

Polisen började utreda kvinnorna i fjol efter misstankar om att dottern fött ett dödfött barn och därefter begravt barnet.

Kvinnan och hennes dotter åtalades senare för att medverkat till att avsluta graviditeten.

Dottern dömdes i juli i år till 90 dagars fängelse efter att ha erkänt att hon flyttat på mänskliga kvarlevor. Även hennes mamma erkände sig skyldig till det samt att hon gett felaktiga uppgifter till polisen och brutit mot den abortlag som gäller i Nebraska.

Nebraska meddelade i maj att man förbjuder abort från vecka tolv. Den gör dock undantag för aborter efter våldtäkt, incest och där moderns liv är i fara.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons