Annons
Nyheter

Genombrott i sju år gammalt mordfall

Ett över sju år gammalt mord på Tjörn kan vara på väg mot sin lösning.
Polisens kalla fall-grupp har efter långt arbete hittat en misstänkt, rapporterar .
Brott • Publicerad 13 november 2020
Ett sju år gammalt mord på Tjörn kan vara på väg att få en lösning. Arkivbild.
Ett sju år gammalt mord på Tjörn kan vara på väg att få en lösning. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var i februari 2013 som en chaufför hittades död efter en lastbilsbrand i Myggenäs på Tjörn.

Polisen har arbetat efter teorin att någon mördat mannen för att stjäla hans last, värd över 200 000 kronor, och därefter satt eld på lastbilen för att dölja brottet.

Annons

I somras lyckades man genom bland annat internationell rättshjälp koppla en i dag 27-årig man till brottet.

– Det är ingen lätt sak att driva ett sju år gammalt ärende, men min bestämda uppfattning är att han ska hit och att vi ska pröva det i domstol, säger chefsåklagare Daniel Edsbagge till P4.

Mannen misstänks för att tillsammans med en eller flera andra personer ha överfallit chauffören. Eftersom han i dag sitter i fängelse i ett annat europeiskt land är det dock oklart om han kommer att lämnas ut till Sverige.

– Då blir det upp till det landet om de vill lämna ut personen under tiden han avtjänar straffet eller inte. Det är mycket ovanligt och det är första gången jag stött på det, säger Daniel Edsbagge till P4 Väst.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons