Annons
Nyheter

Google och Facebook jobbar hemma till nyår

Coronaviruset • Publicerad 9 maj 2020
Facebooks vd Mark Zuckerberg. Arkivbild.
Facebooks vd Mark Zuckerberg. Arkivbild.Foto: Jens Meyer/AP/TT
Googles vd Sundar Pichai. Arkivbild.
Googles vd Sundar Pichai. Arkivbild.Foto: Jussi Nukari/AP/TT

Teknikjättarna Google och Facebook har meddelat merparten av personalen att de kommer att få fortsätta jobba hemifrån under resten av året, för att minska risken för smittspridning av coronaviruset.

Googles vd Sundar Pichai meddelade de anställda att riktlinjen att jobba hemifrån ska gälla fram till 2021. Återgången till att jobba på plats ska Googles kontor ska ske gradvis och utspritt, enligt bolaget.

Annons

Google ska också ge sina anställda en extra ledig dag som ett sätt att avlasta dem efter en för många påfrestande tid med hemarbete.

Googles besked blev känt i samband med att Facebook meddelat sin personal att de får arbeta på distans under resten av året. Bolaget planerar att öppna sina kontor i början av juli, men att låta personalen avgöra själva om de vill arbeta hemifrån.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons