Annons
Nyheter

Gran Canaria lockar kronobergarna

Helgerna är över, termometern visar på köldgrader och kronobergarna drömmer sig bort. Och den vanligaste drömmen är fortfarande den om Kanarieöarna. Varje vecka går ett plan till Gran Canaria från Växjö och just avreseorten är mycket viktig.
Nyheter • Publicerad 10 januari 2006
Bengt och Gunnel Ericson från Växjö funderar på en resa till Senegal. Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK
Bengt och Gunnel Ericson från Växjö funderar på en resa till Senegal. Foto: PER-ERIK SANDEBÄCKFoto: 
17-åriga Hanna Englesson från Moheda ska åka till Bulgarien med ett gäng tjejkompisar i augusti. Men dessförinnan ska hon åka skidor i Tjeckien på sportlovet.
17-åriga Hanna Englesson från Moheda ska åka till Bulgarien med ett gäng tjejkompisar i augusti. Men dessförinnan ska hon åka skidor i Tjeckien på sportlovet.Foto: 

Charterarrangörerna är eniga: Kanarieöarna, Thailand och Egypten är de destinationer som kronobergarna reser mest till så här års.

Utnyttjar flyg från Växjö

Annons

- Kronobergarna är bra på att utnyttja möjligheterna att resa från Växjö och det kan generera fler destinationer i framtiden, säger Marie Malmros informatör på Fritidsresor.

Likadant säger Claes Pellvik på Ving:

- Det som slagit väldigt bra ut är direktflyget från Växjö till Hurghada i Egypten. Det är nog lite av nyhetens behag. Tillsammans med Gran Canaria är Hurghada det ojämförligt mest populära för kronobergarna.

På Resia i Växjö, som säljer

resor för flera olika researrangörer, håller resebyråchef Aurore Bängs med:

- Väldigt ofta undrar kunderna vilka resor det finns från Växjö, det avgör vart de åker. Det finns fortfarande ett fåtal platser kvar, men många har lärt sig att boka i god tid.

Thailand tillbaka igen

När det gäller långresor är Thailand tillbaka igen efter förra årets tsunamikatastrof, framför allt är det resenärer som tidigare varit i Thailand som vill återvända. Även Mexiko och Brasilien är populära resmål under vintern liksom kryssningar i Karibien.

- Många vill inte längre bara ha sol- och bad utan vill uppleva mer. På en kryssning reser man på natten och varje dag är det ett nytt resmål.

Tiodagsresa till Senegal

Annons

Gunnel och Bengt Ericson från Växjö är inne på just upplevelser. I går var de inne på en resebyrå för att få reda på mer om en tiodagarsresa till Senegal i Västafrika.

- Det är ett nytt resmål och vi tycker det låter spännande. Vi hoppas få uppleva något nytt, något vi inte känner till sedan

tidigare. Se en annan kultur, en ny världsdel och naturligtvis även få sol, värme och sköna bad, säger Gunnel Ericson.

- Vi har rest mycket och sett de vanligaste resmålen som

Kanarieöarna, Cypern och Mallorca. Men vi har även varit på längre resor till Japan, Sydkorea, Sydafrika och Australien.

Men det är inte bara resor nu i vinter som lockar kronobergarna. Hanna Englesson från Moheda ska tillsammans med sex tjejkompisar åka till Bulgarien i

augusti och allt är bokat och klart. Det är första gången hon reser på charter med kompisar.

- Det är sju månader tills vi åker och det är lite jobbigt. Men samtidigt är det kul att ha något att se fram emot!

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons