Annons
Nyheter

Granskning klar efter pojkes död på skola

Olyckor • Publicerad 10 juni 2022
En elev på en skola i Göteborg fördes till sjukhus med allvarliga skador efter en fallolycka och avled senare. Nu är kommunens granskning klar. Arkivbild.
En elev på en skola i Göteborg fördes till sjukhus med allvarliga skador efter en fallolycka och avled senare. Nu är kommunens granskning klar. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Inga misstag begicks av skolan när en elev var med om en fallolycka och senare avled, konstaterar Göteborgs grundskoleförvaltning i sin utredning av olyckan, skriver Göteborgs-Posten.

Pojken, som gick på lågstadiet, föll från en bergsknalle på skolans område i Göteborg under en lekstund på skoltid i mars.

Annons

Kommunens granskning slår fast att skolans tillsyn av eleverna uppfylldes vid tillfället. Det fanns rastvakter på plats, men bergsknallen som barnet föll ifrån var inte tillåten för eleverna att vara på. Granskningen visar vidare att inga incidenter har skett på platsen tidigare och att skolans ledning regelbundet utrett risker och haft god krisberedskap.

Däremot riktas det kritik mot att skolan inte genomfört delar av sitt systematiska miljöarbete under 2021. Till exempel finns det ingen dokumentation av någon fysisk arbetsmiljörond.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons