Annons
Nyheter

Häleriåtal efter razzia mot stöldgömma i Torpa

När polisen slog till mot en fastighet i Torpa utanför Växjö hittades stora mängder stöldgods. Polisen har lyckats koppla föremålen till en medelålders man som nu åtalas för en lång rad hälerier.
Rättegången hålls den 14 juni vid Växjö tingsrätt.
Nyheter • Publicerad 2 juni 2006

Tillslaget skedde efter en tids spaning tidigt på morgonen den 22 april. Vid husrannsakan greps flera personer men de andra har efter hand avförts från brottsutredningen.

I den aktuella fastigheten hittade polisen ett parti bromsskivor och andra bilreservdelar till ett värde av minst 25 000 kronor. Allt stals den 11 april på Tegnaby Bildemontering i Åryd.

Annons

Dessutom hittades en hel del paintballutrustning som visade sig ha stulits vid ett inbrott strax utanför Växjö. Enligt den misstänkte mannens egen uppgift köpte han allt stöldgodset några dagar före tillslaget.

Hos mannen hittades ett elverk, värt omkring 40 000 kronor, som stals redan 2004 i Örkelljunga samt en nystulen dator. Även en rad värdefulla verktyg som stulits från olika företag återfanns vid husrannsakan. Den misstänkte mannen åtalas även för att ha förvarat en motorcykel som stals ur en byggnad på Seminarievägen i Växjö.

I samtliga fall stannar åtalet på häleri eftersom utredningen inte klarlagt att det är mannen själv som begått stölderna.

Förutom hälerierna åtalas mannen för omkring 15 fall av grov olovlig körning. Vid sex av tillfällena då polisen stoppat mannens bilfärder har han varit påverkad av droger och därför gäller åtalet även rattfylleribrott. Bland annat körde mannen i början av april amfetaminpåverkad på riksväg 23 i Älmhults kommun.

Vid husrannsakan i Torpa hittades även stöldgods som knutits till en 50-årig man i Gemla. Det var bland annat stegar som stulits i butiken Jem & Fix i

Växjö. 50-åringen åtalas även för stöld av en EU-moped, sju fall av grova olovliga körningar och stöld från Alvesta Byggnads AB.

Daniel Johansson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons