GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hamburgerkedjan Max grundare död

Ekonomi • Publicerad 9 maj 2022
Curt Bergfors startade sin första restaurang i Gällivare när han var 19 år gammal. Arkivbild.
Curt Bergfors startade sin första restaurang i Gällivare när han var 19 år gammal. Arkivbild.Foto: Foto: Curt Bergfors Foundation

Curt Bergfors som grundade hamburgerkedjan Max har dött. Han avled på söndagen omgiven av sina närmaste, skriver företaget i ett pressmeddelande som refereras av flera medier.

Curt Bergfors, som blev 73 år gammal, startade sin första restaurang X-grillen i Gällivare 1968. Ett par år senare öppnade han restauranger även i Skellefteå och Luleå och det var då namnet Max, som också var Bergfors smeknamn, kom till.

I dag består hamburgerkedjan av 141 restauranger i Sverige och har även expanderat via franchising till ett flertal länder.

”Curt var en älskad make, pappa, farfar och svärfar som värnade om oss alla. Vi sörjer honom djupt. Han var också en mycket omtyckt och uppskattad ledare och föregångare inom näringslivet”, skriver sonen Richard Bergfors i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.