Annons
Nyheter

Här är nattens händelser

Nattens huvudrubriker: Lokalt och i omvärlden.
Publicerad 1 juli 2017
Foto: TT

Kronoberg

Polisen rapporterar om en stillsam helgnatt.

Annons

– Det har varit väldigt lugnt, säger Sofie Särbring, jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

Kalmar län

Även i grannlänet har natten varit lugn. Ett antal personer har omhändertagits för fylleri, men annars finns ingenting som sticker ut, enligt polisen.

Sverige

Två män har hittats svårt knivskadade på gatan utanför ett flerfamiljshus i Malmö.

– Patrullen som var först på plats påbörjar första hjälpen. Den ene var rätt så illa skadad. Han klarar sig enbart för att patrullen lyckades hålla honom vid liv, säger Ulrika Olsson, inre befäl vid polisen i Malmö, till TT.

Ambulans kallads till platsen och de skadade männen, som är i 25-årsåldern och 35-årsåldern, fördes till sjukhus.

– Den ena är nedsövd, jag vet inte mer än så, säger Olsson.

Annons

En man i 35-årsåldern greps i anslutning till brottsplatsen, strax efter att männen hittats. Han misstänkts för försök till mord och kommer att förhöras under morgonen.

– Vi har spärrat av brottsplatsen för teknisk undersökning, den kommer vi att göra nu på morgonen. Sedan kommer vi även att hålla fler vittnesförhör och knacka dörr i området. Vi ska också förhöra de båda målsägande igen. (TT)

Räddningstjänsten larmades vid 4-tiden till Åby norr om Norrköping där en villa stod i brand.

– Det är en totalskada, det har brunnit genom taket så vi jobbar nu med att förhindra spridning till andra byggnader, säger Ulf Waltersson, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Götaland.

Fem räddningsfordon, 13 man, är på plats och jobbar med släckningsarbetet.

Mannen som bor i huset var bortrest när branden startade.

– Vi har inga uppgifter om några personskador. Det sannolika är att ingen är skadad.

Räddningstjänsten kommer att finnas kvar och arbeta på platsen under morgonen och förmiddagen. (TT)

Annons

En man i 50-årsåldern har gripits i Umeå misstänkt för våldtäkt och misshandel, skriver Västerbottens-Kuriren.

Polisen larmades till centrala Umeå under fredagskvällen, sedan en man och en kvinna hamnat i bråk. Mannen greps av polisen.

– Jag har ingen information i nuläget kring våldtäkten. Jag vet bara att det är upprättat en anmälan om misstänkt våldtäkt och misshandel, säger Janne Bellander, RLC-befäl vid Umeåpolisen, till tidningen. (TT)

Världen

Läkaren som dödade minst en person på Bronx Lebanon-sjukhuset i New York, USA har tidigare arbetat på sjukhuset. Han fick sluta 2015 efter anklagelser om sexuella trakasserier.

En annan läkare dödades i attacken och sex personer skadades, efter att mannen gick in på sjukhuset med en automatkarbin av typen M16 gömd under sin läkarrock. Minst tre läkare finns bland de skadade, uppger lokala medier.

Den misstänkte gärningsmannen tog efter attacken sitt eget liv.

När polisen kom till platsen hade han enligt CBS News barrikaderat sig i byggnaden och polisen ska ha sökt igenom sjukhuset våning för våning.

New York-polisen uppmanade människor i närheten att undvika området kring sjukhuset, som ligger drygt 1,5 kilometer norr om Yankee Stadium.

Annons

Polisen uppger att mannen redan 2004 anklagades för sexuella övergrepp, och 2009 anklagades han för olovlig övervakning då två kvinnor uppgav att han försökt titta under deras kjolar med speglar.

Han ska ha haft en läkarlicens med restriktioner. (TT)

Polisen har gripit 62 studenter i Venezuela under de senaste månadernas protester mot regeringen, uppger en studentledare.

Ungefär hälften av dem greps vid en protestmarsch i Caracas i torsdags, uppger Daniel Ascanio vid Simón Bolívar-universitetet. Han säger att studenternas protester var fredliga.

Människorättsorganisationen Foro Penal säger att totalt 3500 demonstranter har gripits och 82 människor har dödats under oroligheterna. (TT)

Per Lidholm
Annons
Annons
Annons
Annons