Annons
Nyheter

Här är nattens händelser

Nattens huvudrubriker: Lokalt och i omvärlden.
Publicerad 2 juli 2017
Foto: TT

Kronoberg

Vid 01.36 kom ett larm in om en bilbrand på Ulrikebergspromenaden på Araby i Växjö. Räddningstjänst och polis åkte till platsen, men anträffade aldrig någon bil. Enligt uppgifter till Smålandsposten syntes rök och en hög smäll ska också ha hörts.

Annons

– Men man hittade ingen bil som hade brunnit, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisens ledningscentral i region Syd.

Strax innan 03 var två epa-traktorer inblandade i en olycka på riksväg 29 strax söder om Tingsryd. Enligt räddningstjänsten ska ett av fordonen i kört in i det andra i en kö. Inga personer uppges ha skadats.

Vid 05 larmades räddningstjänsten i Markaryd till en singelolycka på E 4. Olyckan inträffade i höjd med Markaryd och det ska ha rört sig om en kvinna som kört in i mittvajerräcket. Hon ska ha klarat sig med lindrigare skador, men var enligt räddningstjänsten omtumlad och chockad. Olyckan orsakade vissa framkomlighetsproblem, men runt 06 beräknades vägen återigen vara helt öppen.

Kalmar län

Vid 23-tiden körde en bil av vägen på väg 574 i höjd med Torestorp i Nybro kommun. Föraren klarade sig oskadd, men fick följa med polisen in till Kalmar då han misstänks ha kört rattfull.

I övrigt uppger polisen att natten i länet har varit lugn. Det finns inga händelser att rapportera.

Sverige

En man har hittats tillsynes livlös i ett vattenfyllt dike i Österhaninge i Haninge kommun, söder om Stockholm.

Annons

– Förmodligen har han cyklat ner i vattnet, säger Jens Mårtensson RLC-befäl vid polisregion Stockholm, till TT.

Det var förbipasserande som slog larm efter att de sett mannen som låg ner i diket.

Han är förd med ambulans till sjukhus. (TT)

Polisen utreder ett misstänkt mord på en man i 35-årsåldern i Rissne i Sundbybergs kommun norr om Stockholm.

– 01.08 får vi larm om en skadad person i området. Sedan dör han på väg till sjukhus, säger Jens Mårtensson RLC-befäl vid polisregion Stockholm, till TT.

Det misstänkta mordet har skett utomhus. Brottsplatsen är avspärrad och polisens tekniker arbetar på platsen.

TT: Finns det vittnen till händelsen?

– Jag vet inte än, vi arbetar med den biten på plats. Vi har ringt in vår kriminalinsatschef i beredskap som håller på att jobba med det, säger Mårtensson. (TT)

Annons

En man har förts till sjukhus efter att han huggits i ryggen med en kniv i området Röda sten i Göteborg.

– I samband med ett bråk har en man fått ett knivhugg i ryggen. Mannen var vid medvetande och talbar när han fördes till sjukhus, säger Thomas Gorner, RLC-befäl vid polisregion Väst, till TT.

Polisen larmades till platsen, som är ett grönområde, vid tvåtiden.

– Vi har förhört vittnen på platsen. Nu går ärendet över i en utrednings- och spaningsfas utifrån sammanställningen av vittnesuppgifterna, säger Gorner.

Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel. Ingen har gripits. (TT)

Världen

1500 människor har avlidit i kolera i Jemen, rapporterar Världshälsoorganisationen (WHO), som vädjar om mer hjälp för att få ett slut på epidemin.

Sjukdomen har fått ett starkt fäste i landet, som har härjats av kriget mellan den saudiledda koalitionen och huthirebeller i över två år. Bland annat har mycket av landets sjukvård förstörts.

Fram till den sista juni misstänks runt 246000 människor ha drabbats av sjukdomen i landet. (TT)

Annons

Flera länder i Centralamerika har drabbats av ett enormt strömavbrott.

I Panama, Costa Rica, Nicaragua och El Salvador arbetas det febrilt med att försöka återställa eltillgången.

Energimyndigheten i Costa Rica rapporterar att strömmen var borta i hela landet, men att den nu är tillbaka i vissa delar. Myndigheten uppger att orsaken till strömavbrottet ligger utanför landet och uppmanar befolkningen att hålla sig inomhus medan de försöker lösa problemet.

I Panama twittrar energimyndigheten att landet har drabbats av ett "partiellt strömavbrott", och att arbetet med att återställa strömmen pågår. (TT)

Skottlossningen på en klubb i staden Little Rock i delstaten Arkansas, USA, natten mot lördagen kan ha varit gängrelaterad, säger polisen.

25 människor i åldrarna 16 till 35 år skottskadades och tre andra fick skador i tumultet som följde. Två personer är kritiskt skadade.

Under 11 sekunder avlossades 24 skott under dådet, som kom efter en vecka med ett tiotal skottlossningar från bilar i staden. Ingen har gripits i samband med händelsen. (TT)

Per Lidholm
Annons
Annons
Annons
Annons