Annons
Nyheter

Här är nattens händelser

Nattens huvudrubriker: Lokalt och i omvärlden.
Publicerad 10 juli 2017
Foto: TT

Kronoberg

Annons

En motorcyklist utanför Tingsryd var strax innan 22 inblandad i en singelolycka. Omständigheterna var under natten oklara och det fanns inga uppgifter om eventuella personskador.

Vid 04.30 fick polisen in ett larm om ett inbrott på Hovmantorps Bildemontering i Hovmantorp.

Okända gärningsmän körde rakt igenom en port med en bil och krossade fönsterrutor.

När polis anlände fanns ingen kvar på platsen.

– Det är oklart var man har tillgripit, sa Thomas Boking, jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen vid 05-tiden

Kalmar län

Boende i ett flerfamiljshus i Påryd fick evakueras från sina lägenheter då en brand bröt ut i en av bostäderna under söndagskvällen. Orsaken var en torrkokning och branden spred sig upp i kökets fläkt och överskåp.

Ingen person ska ha skadats och vid 23-tiden kunde alla boende utom i den branddrabbade lägenheten återvända sina lägenheter.

Annons

I övrigt uppger polisen att natten har varit lugn och stilla.

Sverige

En husvagn voltade på söndagskvällen på E16 utanför Borlänge, och landade på ett av vägens körfält.

Polisen larmades strax före klockan 21.

Ingen av de fem personer som var inblandade i olyckan fick allvarliga skador. Även bilen klarade sig efter omständigheterna bra och står kvar på vägen, uppger polisen under natten.

Trafiken på vägen stängdes av medan husvagnen bogserades bort från platsen. (TT)

En villa utanför Tällberg totalförstördes i en brand under natten.

Annons

Larmet om branden kom strax efter klockan halv ett och villan var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen, skriver Dalarnas Tidningar.

En dryg timme senare var hela huset nedbrunnet.

– Det finns bara en stomme av huset kvar. Det brinner fortfarande lite i någon vägg, skadan är total. Vi kommer ha bevakning ett par timmar framåt, sade Fredrik Bergström, räddningsledare på Brandkåren Leksand, under natten till tidningen.

Ingen människa ska ha funnits i huset under branden. (TT)

Det är under morgonen förseningar i fjärrtågtrafiken mellan Stockholm och Katrineholm, vilket påverkar sträckan Stockholm C till Katrineholm, Norrköping, Malmö, Hallsberg, Göteborg, Oslo och Eskilstuna, meddelar Trafikverket.

Ett signalfel mellan Flemingsberg och Södertälje är orsaken till stoppet, och än så länge finns ingen prognos på hur länge problemen kommer att fortsätta.

En reparatör är på plats för att försöka åtgärda problemet. (TT)

Världen

Annons

USA:s president Donald Trump uppgav på söndagen att han och Rysslands president Vladimir Putin diskuterat att inrätta en enhet för IT-säkerhet för att hindra att val utsätts för hackerattacker.

I en tweet backar nu Trump: "Det faktum att president Putin och jag diskuterade en enhet för IT-säkerhet betyder inte att jag tror att det kan bli av. Det kan det inte", skriver han.

Tre republikanska senatorer avfärdade snabbt Trumps idé på söndagen. (TT)

Iraks premiärminister Haider al-Abadi hyllade sina väpnade styrkor under sitt besök i Mosul. Han sade att han var på besök i "befriade" Mosul och gratulerade sina "heroiska krigare".

Han sade sedan att han helt officiellt kommer att utropa seger över IS i Mosul när alla fickor som hålls av IS i staden har övertagits.

– Segern är säkrad och det som återstår av Daesh (IS) är omringat. Det är bara en fråga om tid innan vi kommer att meddela den stora segern till vårt folk, säger al-Abadi.

Enligt premiärministern väntar han med det helt officiella tillkännagivandet i respekt för de styrkor som fortfarande kämpar mot de kvarvarande terroristerna inne i Mosul.

– Det finns bara en eller två fickor av Daesh (IS) kvar. Den stora segern är i hamn, tillägger han.

Segern kommer med stora förluster. Stora delar av Iraks näst största stad ligger i ruiner. Tusentals människor har dödats och skadats och nästan en miljon människor har tvingats från sina hem sedan i höstas. (TT)

Per Lidholm
Annons
Annons
Annons
Annons