Annons

Här är nattens händelser

Publicerad 8 juni 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Det har varit en lugn natt i Småland enligt polisen.

Annons

Sverige

Ett misstänkt grovt brott har begåtts i Malmöområdet Katrinelund. En polisinsats pågick sent under torsdagskvällen vid ett flerfamiljshus.

– Jag kan bekräfta att vi har inlett en förundersökning om grovt brott, men vi har ingen preciserad brottsrubricering. Jag går inte in på vad vi står och väger mellan, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist till TT.

Tidningen Sydsvenskan , som först rapporterade om händelsen, fick in flera samtal från personer som såg pådraget strax efter klockan 21. Polisen har spärrat av runt bostadshuset.

I övrigt är man förtegna om insatsen.

– Vi är inne i ett intensivt utredningsskede, säger Rickard Lundqvist. (TT)

Under torsdagskvällen greps en man i 60-årsåldern i Helsingborg misstänkt för ett mordförsök i Uppsala, meddelar polisen.

Brottet begicks i Uppsalaområdet Kvarngärdet under natten till torsdag. En skadad man fördes till sjukhus.

Den misstänkte mannen var anhållen i sin frånvaro och efter gripandet har han anhållits. Härnäst väntar inledande förhör innan han kommer att transporteras norrut. (TT)

Annons

Världen

Senaten i Kanada har godkänt en lag som tillåter cannabiskonsumtion i rekreationssyfte. Av ledamöterna röstade 52 för, 30 emot och en avstod.

Förslaget går nu tillbaka till underhuset, som röstade ja redan i november, för att eventuella ändringar som senaten gjort ska godkännas.

Att sälja marijuana för medicinskt bruk har varit lagligt i Kanada sedan 2001. I majoriteten av världens länder är cannabis förbjudet. (TT)

En sydkoreansk turist som fallit ner i en djup ravin i nordöstra Australien har hittats oskadd och "vid gott mod" efter sex dagar, enligt räddningsarbetare.

Kvinnan sade den 1 juni till vänner att hon skulle ut och vandra söder om Cairns i delstaten Queensland.

Hon rapporterades inte försvunnen förrän i onsdags, och dagen efter hittades kvinnan i en djup ravin.

Kvinnan berättar att hon halkade när hon fotograferade och slogs medvetslös i fallet. Efter ett par timmar vaknade hon, men utan att kunna ta sig därifrån. I sex dygn befann hon sig i ravinen utan mat, men med tillgång till vatten som rann längs bergväggen. (TT)

Sandra OlssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons