Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En till sjukhus efter misshandel i Växjö.Bråk i Alvesta.
Publicerad 27 maj 2017
Foto: Bertil Ericson/TT, Johan Nilsson/TT
Foto: Bertil Ericson/TT, Johan Nilsson/TT

Kronoberg

Vid 02-tiden på natten till lördagen uppstod bråk utomhus i Alvesta.

Annons

– Flera personer är inblandade, man har slagits. Men det är inga allvarliga skador, säger Emir Bajric, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Ingen person ska ha behövt föras till sjukhus.

Vid 04-tiden ska en misshandel ha skett utomhus vid Storgatan i centrala Växjö.

– En man har blivit misshandlad av ett gäng ungdomar, säger Emir Bajric, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Mannen har förts till sjukhus.

Kalmar län

En man greps i Nybro vid klockan 00.30 på natten till lördagen.

Annons

Han misstänks ha stulit en moped. Mannen, som är född 1999, anhölls senare.

I Överum i Västerviks kommun gjordes inbrott i en villa strax före klockan 00.30. En bit från huset kunde dock en man, född 1994, gripas efter att ett vittne sett honom försvinna från platsen.

Han ska ha fått med sig en trädgårdstrimmer.

Sverige

Polisen i Malmö vet fortfarande inte vad som orsakade den kraftiga bilexplosionen i Rosengård vid 22-tiden i går. Bara att det rörde sig om någon form av sprängladdning.

Explosionen på Ramels väg trasade sönder taket på bilen och slungade iväg glassplitter i hela området, men det finns inga uppgifter om skadade trots att ett antal barn ska ha spelat fotboll nära platsen när den exploderade. (TT)

En kvinna är förd till sjukhus efter att ha trillat i vattnet från en båt i Vänern utanför Hammarö under natten.

När räddningstjänsten kom till platsen var kvinnan redan uppdragen från vattnet och man hade påbörjat hjärt- och lungräddning, rapporterar SR P4 Värmland.

Kvinnan, som är i 50-årsåldern, fördes i ambulans till sjukhus i Karlstad. Hennes tillstånd är oklart. (TT)

Annons

Tågresenärer kan behöva kliva av tåget för att visa pass när de reser in i södra Sverige.

I dag kontrolleras passen på tåget, men eftersom regeringen vill skärpa de tillfälliga inre gränskontrollerna anser polisen att man kan behöva inrätta passkontroller för att scanna samtliga resenärers pass, precis som på en flygplats, rapporterar SR Ekot.

En passkontroll skulle kunna införas på tågstationen i Hyllie i Malmö. Men saken behöver mer utredning, konstaterar polisen i det underlag som tagits fram för hur gränskontrollerna ska skärpas.

Det behövs enligt polisen 100 nya passkontrollanter för att kontrollera i stort sett alla som reser in i Sverige via Skåne. (TT)

Världen

Manchesterpolisen har gripit ytterligare två män i terrorutredningen om Manchesterdådet. De är 22 och 20 år gamla, twittrar polisen. Totalt sitter nu elva personer gripna.

Polisen genomförde en räd i stadsdelen Cheetham Hill i samband med utredningen under lördagsmorgonen och gjorde då en "kontrollerad sprängning" för att kunna ta sig in.

Vid terrordådet efter en konsert med den amerikanska stjärnan Ariana Grande i Manchester dödades 22 personer. (TT)

Sex personer skadades när en bil kraschade in i en trappa vid ingången till en tunnelbanestation i Tysklands huvudstad Berlin. Polisen behandlar ärendet som en olycka, rapporterar tyska medier.

Annons

Föraren uppges ha förlorat kontrollen över fordonet när han väjde för en cyklist på en gata utanför stationen i centrala Berlin.

Sex personer fördes till sjukhus, men ingen rapporteras ha allvarliga skador. Det är oklart om föraren eller cyklisten finns bland de skadade. (TT)

Polisen i Mexiko har hittat fem halshuggna män med tydliga spår av tortyr i delstaten Veracruz.

Kropparna hade dumpats i staden Juan Rodríguez Clara i södra Veracruz, tillsammans med ett brev från drogkartellen Jalisco Nueva Generación.

Veracruz är en av de våldsammaste delstaterna i Mexiko, där blodiga uppgörelser mellan drogkartellerna Los Zetas och Jalisco Nueva Generación utspelar sig. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons