Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En villa i Markaryd hade påhälsning av tjuvar under natten mot lördagen.
Publicerad 10 mars 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

När villaägaren kom hem kring 01-tiden på natten mot lördagen upptäcktes att någon eller några genomsökt hela huset. Det var fortfarande på lördagsmorgonen oklart vad som stulits.

Annons

Tjuven eller tjuvarna tog sig in i villan genom att krossa en ruta till altandörren.

Sverige

Den man som suttit häktad sedan i onsdags, misstänkt för att ha mördat en kvinna i Värmland, har släppts.

Mannen som är i 30-årsåldern är inte längre misstänkt för mord, då obduktionen inte visar att hon dött av andras handhavande, uppger polisen till Värmlands Folkblad.

Mannen är däremot fortfarande misstänkt – för vållande till annans död.

Hur den jämnåriga kvinnan har dött är ännu inte klarlagt, men kemiska analyser ska visa om det kan röra sig om någon förgiftning eller något annat preparat. Polisen misstänker att kvinnan på något sätt fått i sig något preparat som lett till hennes död. (TT)

En älg som i godan ro stod på tågspåret mellan Murjek och Piteå, vägrade att flytta på sig när massavedståget kom körande.

Trots att lokföraren tutade för att älgen skulle lämna spåret, vilken de normalt gör, vägrade älgen att röra sig en meter, skriver Norrländska Socialdemokraten.

I stället gjorde signalen älgen förbannad och den reste ragg och började, likt en tjur, att rusa mot tåget för att försöka skrämma bort det.

Annons

Älgen gjorde sedan flera utfall mot tåget innan den surt gav upp och försvann in i skogen. (TT)

Världen

En beväpnad man avlossade skott och tog gisslan på ett hem för krigsveteraner i den lilla staden i Yountville i delstaten Kalifornien i USA.

Myndigheterna försökte upprätta kontakt med gärningsmannen under flera timmar, utan att lyckas. De tre kvinnorna som hållits som gisslan hittades döda tillsammans med gärningsmannen, som även han är avliden, uppger polisen.

Senatorn Bill Dodd, som representerar området, sade under det pågående gisslandramat att gärningsmannen var boende på hemmet. Han ska ha varit del i ett program som riktar in sig på krigsveteraner som lider av posttraumatiskt stressyndrom (PTSD).

Dodd uppgav även att de tre i gisslan tros vara anställda på boendet, som är det största för krigsveteraner i USA med 1 100 soldater från bland annat andra världskriget, Vietnamkriget och Koreakriget.

Hela hemmet bommades igen och de anställda och boende fick stanna inomhus under gisslandramat. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons